Pravila o zaštiti privatnosti

U ovim Pravilima o zaštiti privatnosti (nadalje u tekstu „Pravila“) objašnjeno je na koji način trgovačko društvo House of Kiwi d.o.o. sa sjedištem u Zagreb, Medovićeva 3, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa MBS: 081101583, OIB: 18255574551 (dalje u tekstu: House of Kiwi), prikuplja, koristi, obrađuje i upravlja vašim osobnim podacima.

Što se tiče osobnih podataka koje prikupljamo, House of Kiwi jest “voditelj obrade osobnih podataka”, odnosno subjekt koji određuje svrhu i način na koji će podaci biti obrađeni.

Ako nas želite kontaktirati u vezi s vašim osobnim podacima ili ovim Pravilima, molimo vas, koristite ispod navedene kontakt-podatke:

Poslovno ime: House of Kiwi d.o.o.

Adresa: Medovićeva 3, Zagreb

Broj telefona: +385 91 517 3001

E-mail: info@houseofkiwi.com

Vaše osobne podatke prikupljamo kad je to relevantno za potrebe vas kao potrošača, ili za naše poslovanje (npr. kad kupujete i/ili naručujete proizvode i/ili usluge od nas, kad popunjavate ankete za kupce ili kad nam dajete povratne informacije o našim proizvodima i uslugama itd.).

Vaše osobne podatke najčešće dobivamo izravno od vas kad naručite određene proizvode ili usluge, kad ispunite određeni formular.

Ovo su samo informacije o mogućim načinima korištenja vaših osobnih podataka s kojima se možete susresti prilikom posjete našoj internetskoj stranici, odnosno prilikom korištenja naših usluga. U svakom slučaju, dobit ćete jasne informacije o svrsi obrade vaših podataka, a u pojedinim će nam slučajevima biti potrebna i vaša jasna privola.

Svi vaši osobni podaci tretiraju se kao povjerljivi, a House of Kiwi i/ili naši pouzdani partneri čuvaju ih na ispravan način.

Uobičajene skupine podataka koje prikupljamo od House of Kiwi kupaca jesu: ime, adresa, datum rođenja, spol, odabir jezika, adresa plaćanja, adresa dostave, a koji se navode prilikom ispunjavanja obrasca na House of Kiwi internetskoj stranici ili prilikom komuniciranja s nama putem telefona ili elektroničke pošte; prethodne kupovine House of Kiwi proizvoda i usluga te ostale podatke koje ste odlučili dobrovoljno podijeliti s nama.

U svakom trenutku imate pravo od House of Kiwi tražiti i zahtijevati:

– pristup vašim osobnim podacima

– kopirani primjerak vaših osobnih podataka koje čuvamo

– ispravak pogrešno unesenih podataka

– brisanje vaših osobnih podataka

– da ograniči pristup vašim podacima i/ili trećim stranama u određenim procesima ili u potpunosti

– prigovor na način na koji rukujemo vašim podacima

– prebacivanje podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka (pravo na prijenos podataka)

Za ostvarivanje navedenih prava, molimo vas, upotrijebite kontakt-podatke House of Kiwi.

Ako niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo ili koristimo vaše osobne podatke, uvijek imate pravo osobno se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Osobne podatke koje o vama prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši su osobni podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Određeni se podaci i dalje čuvaju u tiskanom obliku, ali naša je namjera digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni se podaci čuvaju u prostorima i informatičkim sustavima House of Kiwi, ali ponekad podatke čuvamo i na serverima naših pouzdanih suradnika.

Društvu House of Kiwi zaštita vaše privatnosti jest vrlo važna, stoga nikad nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama u svrhu koja nije opisana u ovim Pravilima.

Vaše osobne podatke možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naše IT sustave ili koji vam pružaju usluge u ime House of Kiwi. Primjerice, za marketinške, financijske ili svrhe oglašavanja, radi obrade plaćanja, dostave ili u svrhu osiguranja ostalih usluga koje pružamo. Ovi su pružatelji usluga, međutim, sukladno relevantnim sporazumima, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim smjernicama i strogo za svrhu koju smo naveli. Također, obvezni su na ispravan način zaštititi vaše podatke i držati ih u tajnosti.

House of Kiwi neće čuvati vaše osobne podatke duže nego što su vaši osobni podaci nužni radi ispunjenja određenih namjena.

Vaše osobne podatke koristimo na različite načine, uglavnom za izvršavanje ugovorenih obveza prema vama, ali ponekad ih koristimo i za poboljšavanje iskustva kupovine, izravan marketing ili iz sigurnosnih razloga.

KOLAČIĆI

Kako bismo održavali internetsku stranicu i osigurali funkcionalnost kakvu očekujete, House of Kiwi koristi tehnologiju koja je poznata pod nazivom „kolačići“. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i kojima kasnije imamo pristup. Oni mogu biti privremeni ili trajni i koriste, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima s naše internetske stranice, možete pretraživati bez poteškoća i vidjeti vama relevantne rezultate. Kolačići nam pokazuju što zanima vas i druge posjetitelje naše internetske stranice, što nam pomaže unaprijediti korištenje stranice za sve.

Najznačajniji kolačići koje koristimo su:

Strogo nužni kolačići. Nužni su kako bi se osigurao rad internetske stranice zbog efikasnosti iz tehničke perspektive.

Funkcijski kolačići. Pomažu nam unaprijediti vaše iskustvo tako što pamte vaše izbore.

Kolačići za praćenje aktivnosti. Oni prikupljaju informacije o načinu na koji koristite našu internetsku stranicu i prate učinak.

Ciljani kolačići. Ovi se kolačići koriste kako bi društvo House of Kiwi postavilo oglase na druge stranice koje kupac posjećuje ili da se izbjegne pojavljivanje oglasa kupcu koji već poznaje House of Kiwi.

Dodatni programi za društvene mreže. Ovi se kolačići koriste za povezivanje naših kupaca s našim kanalima na društvenim mrežama. Nakon toga, informacije koje osiguraju kolačići mogu se koristiti na različite načine.

Kolačićima koji se čuvaju na vašem računalu možemo pristupiti onda kad vi posjetite našu internetsku stranicu ili otvorite elektroničku poštu koju pošaljemo. Ako želite obrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, pogledajte upute u svojoj tražilici klikom na „Pomoć“ u izborniku pretraživača.

Kolačiće obrađujemo isključivo uz vaš pristanak. Kako biste povukli pristanak ili pristali na upotrebu kolačića, odaberite odgovarajuće postavke u vašem pretraživaču. Međutim, neke od funkcija naše internetske stranice možda neće raditi bez kolačića.

Društvo House of Kiwi željelo bi vam slati obavijesti o našim proizvodima i uslugama koje bi vas mogle zanimati. Međutim, slanje takvih marketinških materijala dozvoljeno nam je samo ako se vi za to odlučite. Imajte na umu da možete jednostavno odjaviti pretplatu u bilo kojem trenutku, čak i ako ste dali privolu za primanje naših marketinških poruka.

Imate nas pravo u bilo kojem trenutku spriječiti da vas kontaktiramo u marketinške svrhe. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, kliknite na gumb za odjavu na kraju naše marketinške poruke (elektronička pošta/e-novosti).

Ova Pravila stupaju na snagu dana 21. 03. 2020. godine.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

House of kiwi d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici House of kiwi d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.